BC Nieuwerkerk 1 sluit seizoen in stijl af

De hoofdmacht van BC Nieuwerkerk moest het laatste competitieweekend spelen tegen BC Zigo/Flair, die nog maar twee punten nodig hadden om kampioen te worden. BC Nieuwerkerk 1, dat vorig weekend tegen een versterkt Asterix verloor, zette alles op alles om te winnen.

Beide dubbels werden in drie lange games net aan gewonnen door Zigo/Flair. Het was het eerste damesdubbelverlies voor Sanne en Liesbeth in de vierde divisie. Zigo/Flair was op dat moment dus kampioen. Ons team 1 streed echter met opgeheven hoofd verder, want we laten ons niet zomaar verslaan!

Stefan wist in de single zijn ongeslagen status te houden door simpel in twee games te winnen. Auke, gebrand op revanche, deed dit door een mentale klap uit te delen en in twee sets te winnen. Sanne verloor tegen de ongeslagen eerste singledame van Zigo/Flair. De tegenstander van Liesbeth moest op een gelijke stand in de derde game geblesseerd opgeven. In de mixen was BC Nieuwerkerk 1 ijzersterk, beide partijen werden soepel gewonnen. Een 5-3 winst tegen de uiteindelijke kampioen als eindresultaat, wat BC Nieuwerkerk de terechte nummer 2 van dit seizoen maakt.

 

Team 2 redt tweede plek net niet

Team 2 hoopte dit seizoen als eerste of tweede te promoveren naar de vierde divisie. Een tegenvaller was het wegvallen onze sterke eerste dame Wendy. Gelukkig waren Davina, Mirjam, Lotte en Simone bereidt om afwisselend in team 3 te spelen. Nogmaals onze dank voor het invallen!

Het bleek helaas al snel dat door een zeer sterk Ribad team een eerste plek niet mogelijk was. De hoop werd gevestigd op promotie als ‘beste tweede’. De laatste wedstrijd moesten hiervoor echter nog wel de nodige punten behaald worden, hetgeen lastig werd aangezien er uit tegen koploper Ribad werd gespeeld. Peter en Koen kwamen niet lekker in de dubbel en verloren deze in drie games. Debby en Davina speelde een goede pot en pakten het eerste punt. 

De singels gingen helaas allen naar de tegenstander, behalve de tweede damessingel die door Debby netjes werd gewonnen.In de mixen had team 2 niet meer de kracht om de partijen naar zich toe te trekken. Einduitslag: 6-2 verlies. Dit zal hoogstwaarschijnlijk niet genoeg zijn voor mee-promoveren naar de vierde divisie. Volgend jaar gaan we er weer voor!

 

Mooie vierde plek voor team 3

Team 3 sloot het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen BC Asterix 7. Martijn en Dylan wonnen de herendubbel in drie games. De dames besloten er ook een lange match van te maken. Na onnodig 22-24 tweede gameverlies, maakten ze het in de derde game weer goed.

Dylan speelde de eerste singel en trof een lastige tegenstander waarvan hij knap met 21-18/21-19 wist te winnen. Quinlan speelde onverwachts niet mee waardoor Martijn moest singelen. Dit kwam voor zijn herstellende enkelblessure net iets te vroeg waardoor hij de partij liet lopen. Mirjam en Lotte wonnen beide hun single in twee games.

In de mix speelde Martijn en Lotte een spannende partij die ze in drie games naar zich toe trokken. Dylan en Mirjam wisten hun mix in twee sets te winnen. Team 3, bestaande uit onze talentvolle jeugd en twee sterke ervaren spelers, heeft een knappe vierde plek behaald in de hoofdklasse. 

 

Team 4 degradeert naar de 2e klasse

Een zaterdagavond uitwedstrijd om het niet al te gelukkige seizoen af te ronden. Nog een keer werden de schouders eronder gezet. Linda kon helaas niet erbij zijn, Simone was bereid om in te vallen. Jeroen kon door een blessure ook niet mee doen. Maarten en Casper verloren de herendubbel, Simone en Ilona maakten dit goed door de damesdubbel in twee games te winnen.

Maarten trof Joost Ridder in de singel, helaas was deze net wat te sterk. Ilona speelde de eerste singel en verloor in twee games, evenals Casper die ook een sterke tegenstander had. Simone pakte het tweede puntje door haar singel te winnen. Maarten en Ilona wisten knap de eerste mix in drie games naar zich toe te trekken. Casper en Simone verloren. Eindstand: 5-3 verlies in de laatste wedstrijd. Team 4 is helaas onderaan de poule geëindigd en degradeert naar de 2e klasse. 

 

Erop of eronder voor team 5

In deze laatste speelweek was het erop of eronder voor team 5. Om veilig te zijn moesten er zo veel mogelijk punten gehaald worden. Maar na de 8-0 nederlaag bij Flair/Ziggo uit beloofde dit een moeilijke opgave. In de damesdubbel en de herendubbel werd er gewonnen. 

Randy wilde revanche halen tegen de eerste heer en hij begon hier goed mee. Hij vloog over de baan en wist de eerste set knap te winnen. Bij het begin van de 2e set blesseerde de tegenstander zich helaas en moest opgeven. Al met al betekende dit wel al 3 punten voor. De single van Monique en Ingrid gingen helaas verloren, net als die van Pim, die er nog wel 3 sets uit wist te slepen tegen een jeugdtalent.

De mixen werden strategisch ingezet. Tim en Monique verloren tegen de sterke mix van de tegenstander. Randy en Ingrid hadden even een opstart nodig, maar kwamen in de eerste set goed terug en wonnen met 22-20. Hierna maakten ze duidelijk het verschil en wonnen hun partij. Eindstand 4-4. Dit seizoen is team 5 ongeslagen in eigen huis! Desondanks dreigde degradatie, deze is gelukkig op het laatste moment afgewend. Team 5 is gehandhaafd in de 3e klasse.

 

Team 10 behoudt positie

Het hele seizoen heeft team 10 toegewerkt naar de apotheose van deze zondag. De plek van het team stond tot aan de laatste wedstrijd onder druk, maar de zes sterspelers zijn er uiteindelijk in geslaagd hun positie te vereeuwigen in de registers van de Nederlandse badmintonbond. 

Terugkijkend naar het eerste seizoen mag gezegd worden dat er behoorlijke ontwikkeling te zien is geweest in de speelkwaliteit van de spelers. Dit heeft zich deze zondag vertaald in een winst in de singles van Tim Dekker en Sabine van Herwijnen en een nipt verlies tijdens een driesetter in de mix van Ronald Sikken en Karin Edel. 

Ans van Boven heeft zich in zowel de dubbel met Karin Edel als in haar single kranig geweerd, maar Nike was haar niet gunstig gezind. Franklin Besseling had de laatste wedstrijd waarin hij uitkwam voor BCN, graag met een monsterzege willen winnen, maar ook dat mocht niet zo zijn. Al met al bleek een verlies van 2-6 voor team 10 tóch nog voldoende om de hard bevochten positie vast te houden; de laatste plaats. 7e Klasse, maak je borst maar nat; team 10 komt er aan!

 

Overige uitslagen:

BC Nieuwerkerk 6 – BC de Zeemeeuwen: 5-3 (2e plek)

BC Schollevaar 7 – BC Nieuwerkerk 9: 6-2 (4e plek)

BC Nieuwerkerk 9 – BC Vijfsluizen 2: 2-6 (4e plek)

Naar het overzicht