BC Nieuwerkerk 1 laat punten liggen

Het eerste team van BC Nieuwerkerk hervatte de competitie na de kerststop met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter BC Niton 1. Uit was met 7-1 gewonnen, thuis ‘verloor’ BC Nieuwerkerk een punt door met 6-2 te winnen. In de heftige strijd om het kampioenschap kunnen deze twee tegenpunten dure punten zijn.

Auke keerde terug in het team na door een voetoperatie uit de roulatie te zijn geweest. De herendubbel was gelijk een mooie test, deze werd in drie games samen met Stefan gewonnen. Sanne en Liesbeth wonnen de damesdubbel zonder veel problemen. 

De eerste herenenkel werd door Stefan gemakkelijk gewonnen. Liesbeth, die deze keer de eerste damesenkel speelde, nam revanche op haar tegenstandster door de partij in twee games te winnen. Auke mistte nog wedstrijdritme en kon het net niet bolwerken in zijn singel: een verlies in drie games. Sanne speelde een gedegen wedstrijd en won de tweede damesenkel. 

De mixen werden beide in drie games gespeeld en vervolgens verdeeld tussen de twee teams. Auke en Liesbeth overkwamen een dip in de tweede game door de derde game weer naar zich toe te trekken. Stefan en Sanne waren goed gestart met winst in de eerste game, maar verloren daarna de tweede en de derde game.

Na twaalf speelronden staat BC Nieuwerkerk op de tweede plek op twee punten achterstand. Met nog twee wedstrijden te gaan is het de vraag of het nog gaat lukken om het kampioenschap binnen te halen. Volgende week speelt de hoofdmacht uit tegen Asterix. De week erna wordt de strijd rechtstreeks met koploper Zigo/Flair thuis uitgevochten.

Team 2 speelt gelijk in spannende uitwedstrijd

Team 2 heeft een grote uitdaging waarbij het doel is om ‘beste tweede’ van de hoofdklasse te worden en daarmee te promoveren naar de 4e divisie. PBC Boomgaardshoek 1 heeft echter hetzelfde doel. Deze twee teams strijden niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen teams die ‘beste tweede’ in de andere poules willen worden. Er is immers niet voor iedereen plek in de 4e divisie. Beide teams troffen elkaar op vrijdagavond in ’s Gravezande.

Koen en Peter speelde een spannende herendubbel die met 23-21 in de derde game werd gewonnen. Debby en invaller Mirjam maakte het minder spannend door in twee games te winnen.

Stefan was in goede doen en wist zijn singel in drie sets naar zich toe te trekken. Debby was niet opgewassen tegen Naomi Sintnicolaas en verloor. Ook Peter had moeite met zijn tegenstander en kwam tekort. Mirjam speelde een goede pot en won haar singel.

De beide mixen gingen helaas verloren waardoor de eindstand op 4-4 kwam. Team 2 staat met 1 punt voorsprong op Boomgaardshoek op de tweede plek. Volgende week moeten ze het opnemen tegen hekkensluiter TFS Barendrecht 7, de week erna tegen koploper BV Ribad 1.

Singels doen team 3 de das om

Er werd een spannende wedstrijd gespeeld achterin de hal: team 3 speelde tegen BV Invictus 4. Het begon al met de herendubbel. Dylan en Quinlan stonden 16-4 achter in de derde game, en wisten deze vervolgens met 22-20 te winnen. Een mooie prestatie! Bij Mirjam en Lotte was het ook spannend – zij wonnen de damesdubbel in drie games.

Mirjam was helaas de enige die haar singelpartij wist te winnen. Lotte maakte er nog een driesetter van maar had veel moeite met de aparte speeltechniek van haar tegenstander. Dylan speelde goed maar verloor nipt met 20-22/21-18. Quinlan verloor met iets ruimere cijfers.

Het team maakte in de mixen een comeback. Quinlan en Lotte speelde de eerste mix wegens de blessure van Martijn. Zij verloren deze helaas in drie games. Dylan en Mirjam speelde een goede partij waardoor de eindstand op 4-4 kwam. Team 3 staat op een mooie 4e plek, die ze waarschijnlijk niet meer gaan weggeven.

Team 4 krijgt pak slaag van koploper DKC

Een uitwedstrijd op zondagmiddag tegen koploper DKC 7 in Den Haag. Dat is al een hele uitdaging, en dan ook nog eens zonder Maarten die wegens privéomstandigheden niet aanwezig kon zijn. Ga er maar aan staan…..

Jeroen en Casper startten vol goede moed maar verloren de herendubbel in twee games. Linda en Ilona konden er niet veel meer van maken, alhoewel de 2e game nipt met 21-19 verloren werd.

Casper speelde een hele goede partij die hij helaas in de derde game verloor. Ilona speelde de eerste damesenkel en werd met 21-4/-21-9 aan de kant gezet. Ook Jeroen kon niet veel inbrengen in de singel. Linda hoopte als tweede dame een punt te kunnen scoren maar trof een tactisch sterke tegenstander.

Casper en Linda deden hun best in de mix maar het mocht niet baten. Ook Jeroen en Ilona kwamen er niet aan te pas. Het resultaat was een 8-0 verlies.

Team 4 staat met twee speelrondes te gaan onderaan in de poule. Hopelijk kan de focus nu op speelplezier door leuke potten te spelen – wat er ook gebeurd, de club is trots op jullie!

Is gelijkspel genoeg voor team 5?

Deze week moest team 5 punten halen om uit de degradatiezone te blijven. Het team trad thuis aan tegen BC Mix 5, waartegen eerder dit seizoen 7-1 werd verloren.  Gezien het feit dat de eerste heer Randy nog op de terugweg was van de wintersport beloofde dit een flinke opgave.

In de dubbel wisten de dames een goede winst te behalen. De heren hadden helaas wat minder geluk en verloren. Tim van Nes als eerste heer en Pim wisten hun partijen helaas niet te winnen. Monique had het vooral mentaal lastig maar wist haar partij mooi te winnen. Ingrid wist netjes te winnen van haar tegenstandster.

In de mixen gaven Pim en Monique goede tegenstand, maar helaas moesten ze de partij met verlies afsluiten. Tim en Ingrid waren in de eerste set nog zoekende naar de goede vorm, maar nadat ze die in de 2e set hadden gevonden konden ze de wedstrijd in 3 sets met winst afsluiten. Eindstand was 4-4, hetgeen toch wel als winst voelde.

Team 5 staat op een 6e plek met 39 punten. Er zal de komende twee weken hard geknokt moeten worden om ‘veilig’ te blijven staan aangezien er nog tegen de nummer 1 en de nummer 2 gespeeld wordt.

Team 6 ten onder in Waddinxveen

Deze week mocht team 6 tegen de nummer drie van de poule, BC Invictus. Met team 6 op plaats twee met drie punten onder de nummer één en drie onder Invictus worden de laatste wedstrijden zeer spannend.

Martin kon vandaag vanwege een blessure niet spelen, waardoor Dirk van team 7 ons mocht versterken. Invictus heeft een sterk team, waardoor Hans en Dirk het lastig kregen in de herendubbel. In de eerste set waren ze goed op weg, maar konden de wedstrijd niet winnen. De dames maakten het verlies gelukkig weer goed door overtuigend te winnen.

De singels gingen wat minder, Jeroen moest flink werken net als Dirk (driesetter, net aan verloren) en Moniek. Daniek had echter haar dag niet, maar ondanks dat toch weer twee punten. Waarbij zeker Moniek een pluim verdient voor haar winst door mooi en goed spel in de tweede en derde set. Tussenstand: 3-3.

Om de winst te kunnen pakken kwam het dus aan op de mix partijen. Met flink werken en wat geluk kon de eerste mix worden gewonnen, echter bij de tweede mix mocht dat niet baten en werd verloren. Eindstand: 4-4. Volgende week uit tegen de nummer één, BV Onder Ons, wordt het dan wel een winst?

Overige uitslagen:

BC The Smashing Fellows 4 - BC Nieuwerkerk 7:                6-2

BC Nieuwerkerk 9 – Smashing Maasdam 3:                        3-5

BC Flair/Zigo 7 - BC Nieuwerkerk 10:                                   8-0

 

 

 

 

Naar het overzicht