Onze geschiedenis 

In 1979 werd BCN opgericht. In de begin periode tot nu is er natuurlijk veel gebeurd. Tijdens het 30 jarig lustrum is teruggeblikt op het bestaan van BCN.

De accomodatie

 

BCN is opgericht op 1 november 1979 door Huibert Jacob eip, Caroline Arkesteijn - de Haan en Peter Onno van Triet. Wat begon als een vriendenclubje, dat trainde en speelde in de gymzalen aan de Rijskade en het Goudmos, groeide al snel uit tot een volwassen vereniging. De club huisvestte zich daarom al snel in de Ringvaarthal. In juli 1994 ging de Ringvaarthal volledig in vlammen op. De vereniging was genoodzaakt tijdelijk onderkomen te zoeken en vond deze in de sportzalen van het Revius college in Zevenkamp en Sport en Cultureel centrum Swanla in Zevenhuizen. Deze situatie kostte de vereniging helaas een aanzienlijk aantal leden. Zo’n 2 jaar later kon de toen nieuwe Parkzoomhal in gebruik genomen worden. Hier groeide BCN tot haar huidige omvang.

Voorzitters

  

Zoals iedere vereniging, heeft ook BCN de nodige voorzitters gehad. BCN is gestart met Siny Schoenmakers, die al snel werd opgevolgd door Bert van Gent. Na het 1ste lustrum nam Hans Waldekker de taak over. Hans heeft veel voor de vereniging gedaan, zo werden er diverse commissies opgericht en uitgebreid.Hierna zaten ook nog voorzitters als Paul Nunes, Ben Volder, Frank Bokhorst, Peter van der Heij, Hans Bakker, Martijn van Lochem, Meint Veldstra, Bart Otte en Peter Korbee die zich ook met hart en ziel voor de vereniging hebben ingezet. Onze huidige voorzitter is Luc Biemans.

Trainers en competitie

 

BCN begon in 1980 met 2 competitieteams onder leiding van Hans Bakker. Een jaar later werden dat al 4 teams en zo groeide het aantal steeds verder. Hans Bakker werd opgevolgd door Joke Hofman en na 4 jaar de senioren te hebben getraind ging zij jeugd van BCN trainen. Dick Korenhof volgde haar daarom op om de senioren te trainen. Daarna volgden o.a. trainers als Jan Timmer, Ed van Lingen voor de senioren en Sandra van de Berg en René Janssen voor de jeugd. De trainers van de laatste jaren zijn natuurlijk Roy Kneefel, Edward van de Heuvel, Ron Scheepe, Soeris Gharbharan, Arthur Jansma, Hans van Ham en Wim Offermeyer. Onze huidige seniortrainer is Arnoud van Amersfoort en huidige jeugdtrainer is André Oedjaghir.

In seizoen 2018-19, heeft de vereniging maar liefst 10 wedstrijd spelende teams in de najaarscompetitie bij de senioren. Inmiddels is BCN hiermee, als "dorpsvereniging” binnen het Nederlandse badminton, een relatief grote vereniging te noemen.

 

Het hoogste niveau wat onze vereniging ooit speelde, was derde divisie in 2002. Ons huidige 1ste en 2e team spelen momenteel (2016) beide in de vierde divisie. Hoewel BCN best ambities heeft, kan binnen onze vereniging natuurlijk op ieder niveau worden gespeeld. Zo zijn de teams terug te vinden in bijna iedere klasse. Ook de recreanten kunnen training krijgen om zich de verschillende slagtechnieken en spelinzichten eigen te maken.

Liefde voor en door de badmintonsport……

Badminton is een leuke sport en BCN een ontzettend gezellige vereniging. Wanneer koppels de liefde voor de sport delen, komen ze gezellig samen spelen. Bij BCN hebben we aardig wat spelende stellen. In de loop der jaren heeft BCN behoorlijk wat liefde gebracht, denk aan o.a. Ed en Anita Hoppezak, Karen en Pim Vente, Hans en Jeanette Rutjes, Bart en Thea Otte, Peter en Anita van der Heij, Arnoud File en Xandra Vegter, Maarten Bakker en Sanne Loef, Susanne en Marco van den Arend, Peter en Debby de Geus en natuurlijk het langst spelende koppel van BCN, namelijk al 27 jaar: Johan en Lies van Lochem.

Allemaal koppels die elkaar hebben ontmoet op of naast de baan. Inmiddels samenwonend of getrouwd zijn en kinderen hebben gekregen. Waar een sportvereniging al niet goed voor kan zijn!

En ook verdriet…..

Zoals in ieder bestaan zijn er naast vele leuke en mooie momenten ook treurige momenten geweest die diepe sporen achterlieten binnen de vereniging. Velen van ons herinneren zich het overlijden van Fred Jongenelen, in de sporthal tijdens het spelen van een gezellig potje badminton, nog goed. Een aantal weken later werd BCN opnieuw opgeschrikt door een bericht over het overlijden van het 16-jarig jeugdlid Rene Picard. In 2010 hebben wij afscheid moeten nemen van ons erelid Meint Veldstra. In 2015 verloren we veel te vroeg onze zeer gewaardeerde voormalige zaalbeheerder Jan Speksnijder die nog maar net van zijn pensioen aan het genieten was. Deze mensen blijven in herinnering van vele BCN’ers.

Tot slot

Er zal altijd nog veel meer te vertellen zijn over een vereniging die al meer dan 35 jaar bestaat. Maar natuurlijk is het gewoon ook vooral leuk om met elkaar op de baan, of in de bar met een glaasje, deze herinneringen op te halen.