Speelweek 12 najaarscompetitie 2018-2019 senioren

Team 1 trad gehavend aan tegen het Leidse Veglo. Eerste heer Stefan Broeren was op de training licht door zijn enkel gegaan, tweede heer Dylan van der Heij is herstellende van een liesbreuk. Invallers Jaynique en René van Heerdt weerden zich kranig maar kwamen net tekort. Ondanks het 6-2 verlies van de Nieuwerkerkers, blijft het team solide op de derde plek staan met nog twee wedstrijden te gaan. Lees hier het uitgebreide verslag.

Team 2 maakte korte metten met haar tegenstander Houten. Alle wedstrijden werden ruim in twee games gewonnen, alleen de singel van Peter en de mix van Peter/Davina werden in drie games gespeeld. De singel van Davina ging helaas verloren. Een mooie 7-1 overwinning waardoor team 2 nu op een mooie tweede plek staat.

Team 3 had een pittige thuiswedstrijd tegen koploper BBV Pip. Het was zaak om zoveel mogelijk punten te pakken aangezien de huidige zesde plek nog zeer risicovol is. De vorige wedstrijd tegen Pip werd met 6-2 verloren. Team 3 trad echter vol zelfvertrouwen aan. De herendubbel ging verloren tegen de sterke heren van PIP, maar Sanne en Jasmijn wisten de dubbel te pakken. Koen kwam tekort tegen Milan Koot maar de rest van de singels wist team 3 te pakken. De feeststemming kwam toen Hjordis en Sanne onverwachts hun mix pakten. Een 5-3 overwinning die de broodnodige punten opleverde om in de 5e divisie te blijven.

Ook team 4 staat in de gevarenzone met een één-na-laatste plek. Tijd om actie te ondernemen aangezien we volgend jaar wel twee teams in de 5e divisie willen houden. Sanne en Koen versterkten het team in de wedstrijd op zaterdagavond tegen BCRS, de huidige nummer 4. Thuis was hier met 8-0 van verloren. Alle spelers speelden een goede wedstrijd. De singel van Jaynique, Debby en Koen gingen in drie games, allen knokten door tot het einde. Ook de mix van Jaynique en Debby was in drie games. Alle partijen werden gewonnen waardoor er een 8-0 overwinning werd behaald! Team 4 staat nu op een gedeelde 5e/6e plek met nog twee spannende weken te gaan.

Team 5 speelde thuis tegen Conquesto, deze keer met invaller Tim Rienstra. Het werd een spannende wedstrijd met bijna 6 partijen eindigend in drie sets en waarvan BCN ze bijna allemaal won. Alleen de damesdubbel en de tweede mix werden verloren. Eindstand 6-2 winst.

Team 6 speelde afgelopen donderdag uit bij Invictus. De start was goed bij BCN en na de helft van de partijen te hebben gespeeld stond het 4-0 voor. Martin verloor echter zijn singel en Marijna lukte het ook niet in drie sets. Ook de tweede mix van het koppel Maite en Martin ging verloren. De mix van Pim en Marijna werd echter wel gewonnen. Eindstand 3-5 winst.

Team 7 speelde thuis tegen Nieuwkoop. Ook bij dit team liep het lekker en stond het op de helft 4-0 voor. In de tweede helft kon Laura nog haar singel winnen en Edward met Laura de tweede mix. Eindstand 6-2 winst.

Team 8 speelde zaterdag uit bij BC Mix. De herendubbel ging verloren, maar de dames maakten het weer goed door hun partij te winnen. Wessel verloor zijn singel, dit werd door Tim goed gemaakt door wel de winst te pakken in drie sets. Valerie en Lieke speelden pakten beiden de overwinning in hun singel. De mix van Rolf en Monique werd na drie sets niet in hun voordeel beslist. En ook Wessel en Lieke lukte het niet. Daarmee werd de wedstrijd afgesloten met een gelijkspel en 4 punten.

Team 9 moest uit tegen BC Delft. De eerste helft liep niet lekker, ondanks dat de heren dicht bij een punt waren in de dubbel en Eveline haar singel nipt verloor. Patrick bracht het team het eerste punt met een spannende singel en een sterke derde set. Bianca maakte het nog spannender en verloor net in drie sets met verlenging. Ronald en Eveline verloren hun mix maar Patrick en Bianca pakten nog een tweede punt. Eindstand 6-2 verlies.

Team 10 speelde thuis tegen Schollevaar. Tim met invaller Koos speelden een goede herendubbel. Ans en Sabine maakten het nog even spannend maar pakten ook de winst. Met de singels ging het minder lekker en kon alleen Sabine de winst pakken. Ans en Koos speelden samen de eerste mix en pakten net niet in de verlenging de tweede set voor een beslissende derde. Frank en Karin speelden de tweede mix en pakten deze in drie games. Eindstand 4-4, een gelijkspel.