Speelweek 9 najaarscompetitie senioren 2018-2019

Team 2 moest vandaag thuis tegen BC Bever 2. Peter en Stefan verloren hun dubbel, maar de dames Mirjam en Wendy konden wel de winst pakken in hun dubbel. Stefan speelde de eerste singel en won in drie sets met een verlenging. Mirjam won overtuigend haar singel. Peter had voor zijn singel ook drie sets nodig voor de winst. Davina speelde de tweede dames enkel en de tegenstand was net te sterk. Met nog de mixpartijen te gaan kon het nog gelijkspel of een winst worden, het werd het laatste met beide mixpartijen. Eindstand 6-2 winst.

Team 3 had deze speelweek (nr. 9) geen wedstrijd.

Team 4 moest vandaag thuis tegen BC Limes 4. Uit had het team zonder IJpelaar en Jaynique moeten doen en werd er verloren met 2-6. Het team heeft punten hard nodig om enige kans te maken om uit de gevarenzone van degradatie te komen. Dat deed het team vandaag met verve. De opstelling was voor vandaag gewijzigd, daar Moniek niet mee kon spelen, en dit pakte goed uit. IJpelaar en Jaynique speelden de herendubbel en wonnen in twee sets. De dames Daniek en Debby hadden het moeilijker, de eerste set werd verloren. In de tweede set kwamen zij goed terug met 21-16 en in de derde set werd het nog erg spannend maar werd positief afgerond met 22-20. Jaynique had als eerste heer een sterke tegenstander maar won met goed spel in twee sets. Debby speelde als eerste dame en had net als uit een derde set nodig om weer de winst in haar singel te pakken. Jeroen mocht weer als tweede heer singelen en won net als Jaynique met goed spel in twee sets. Net als de rest was Daniek ook goed aan het spelen in haar singel en kon die makkelijk winnen in twee sets. Met nu 6 punten in de pocket was het zaak om ook die laatste twee punten binnen te halen met de gemengd dubbels. Daniek en Jeroen mochten de eerste spelen en Debby en IJpelaar de tweede mix. Beiden begonnen goed waarbij het wel spannend was wie de eerste set zou pakken. De tweede set werd door beide koppels jammer genoeg verloren, dus moest een derde set de beslissing maken. Beide koppels gingen weer beter spelen en konden zo ook de derde set met winst afsluiten. Eindstand: 8-0 winst!!

Team 5 speelde net als team 4 thuis en had de return tegen BBV PIP 4. Dirk is helaas nog niet hersteld van zijn blessure en de derde heer was ook verhinderd. Gelukkig was er een goede invaller gevonden, Rene van Heerdt. Rene haalde samen met Andrzej en goed spel de winst in de dubbel binnen. De dames Frances en Annemarie hadden wat meer moeite in de eerste set om de winst te pakken maar wonnen met gemak de tweede set (21-7). Andrzej won gemakkelijk zijn singel en ook Rene won knap zijn singel in twee sets met in beide sets een verlenging. En ook de dames wonnen hun singel waarbij Ingrid nog een derde set nodig had. Team 5 had nu dus ook 6 punten binnen geharkt en kon dit nog verder uitbreiden door overtuigend de winst te pakken in beide mixpartijen. Eindstand: 8-0 winst!!

Team 6 speelde uit tegen BC Veglo 6. Martin kon helaas niet spelen dus mochten Pim
en Wouter de klus klaren. De herendubbel werd verloren, maar de dames wonnen. Wouter
kon zijn singel niet winnen maar de anderen pakten wel de punten, waarbij Pim
ondanks een 18-9 achterstand toch nog wist te winnen. Pim en Marijna verloren net
hun mix maar de tweede mix werd goed gespeeld en met winst afgesloten. Eindstand: 3
-5 verlies.

Team 7 speelde ook thuis en moest tegen BV Ribad 5. De heren- en damesdubbel werden
gewonnen, waarbij de dames wat minder punten weggaven. Ricardo mocht de eerste
singel spelen en kon niet het spel van de tegenstander doorbreken. Sophie won
overtuigend haar singel in twee sets en ook Tim van Nes lukte dit. Laura had meer
moeite en kon niet de winst pakken. Met nog de mixpartijen te gaan kon het nog
gelijkspel of een 6-2 winst worden, het werd het laatste met beide mixpartijen een
driesetter om nog even spannend te maken.

Team 8 speelde uit tegen BC Voorburg 5. Ook team 8 had vandaag de smaak te pakken.
De dubbels werden gewonnen en hierna ook de singels en de mixpartijen. Af en toe
werd het nog moeilijk en moest een derde set de beslissing brengen. Eindstand 8-0
winst!!

Team 9 speelde de return tegen Schollevaar (en momenteel eerste in de pool). De
voorgaande keer werd geen punt gepakt en dus 0-8 verloren. Vandaag begon beter dan
de vorige keer. Patrick en Ronald wonnen de heren dubbel in een spannende drie
setter. De dubbel van Eveline en Bianca ging redelijk soepel, maar zonder winst. Bij
de singles en de mix konden we ook helaas geen winst pakken. Eindstand: 1-7 verlies.

Team 10 speelde uit tegen ABC Swindregt. De heren verloren hun eerste set, maar
konden herpakken in de tweede en derde set en de punt binnenhalen. De dames verloren
helaas hun dubbel in twee sets. De singels gingen vandaag niet zo lekker, alleen Tim
Dekker kon de winst pakken en deed dit in twee sets. Met nog maar twee punten kon
het nog wel gelijkspel worden. Dit lukte dan ook, de mixen werden door beiden in
drie sets gewonnen. Eindstand: 4-4 gelijkspel.