Speelweek 8 najaarscompetitie senioren 2018-2019

Team 1 heeft met een mooie overwinning van 7-1 op BC Duinwijck de achterstand op nummer 2 in de poule, Schollevaar, weten te verkleinen tot nog maar drie punten.

Team 2 speelde uit tegen Schollevaar. De wedstrijd begon goed doordat beide dubbels werden gewonnen en Stefan de Ridder in 2x 21-14 de winst in zijn singel pakte. Ook Peter als tweede heer won zijn singel. De dames verloren jammer genoeg wel hun singels. De mixpartijen werden uiteindelijk ook verloren. Eindstand 4-4.

Team 3 speelde uit tegen Asterix. Het was hun dag niet en alleen Sanne kon haar singel winnen. Eindstand 1-7 verloren.

Team 4 speelde net als team 3 uit bij Asterix. Bij de eerste ontmoeting werd het een gelijk spel (4-4). De herendubbel werd verloren maar de dames wonnen wel hun dubbel. De tegenstander wilde graag revanche hebben na het verlies van zijn singel op Jeroen. Het werd een spannende singel en werd uiteindelijk in drie sets en met verlies beslist. De dames hadden beter kunnen wisselen van tegenstander want Debby had heel gemakkelijk en won haar tweede set met 21-3. Daniek mocht als tweede dame tegen de sterke Nina en verloor in twee sets. Nu kwamen de mixen en de achterstand moest worden ingehaald om nog gelijkspel te kunnen behalen. Jeroen en Moniek speelden de
eerste mix en de eerste set ging fantastisch. Het samenspel liep goed, bijna geen fouten en tactisch ging alles zoals het moest, waarmee de eerste met 21-11 binnen was. De tweede set verliep helaas minder en met de derde werd het betere spel weer opgepakt en was de punt binnen. Debby en Jeroen IJpelaar speelden de tweede mix en verloren de eerste set, kwamen goed terug in de tweede en pakten uiteindelijk ook de winst in de derde set. Eindstand 4-4.

Team 5 speelde ook uit bij Schollevaar en hadden een mindere start. Beide dubbels werden verloren, maar Florian en Ingrid pakten de winst op hun singel. En de tweede mix met het koppel Ingrid en Andrzej werd gewonnen. Eindstand 3-5 verloren.

Team 6 speelde vandaag thuis tegen Tab Fly Over 1. Uit had BCN met 6-2 verloren, maar van de 8 partijen werden er 6 drie setters gespeeld. Na 7 wedstrijden staat Fly Over slechts 2 punten boven Nieuwerkerk. Beide teams zijn dus zeer aan elkaar gewaagd deze competitie.

Zowel de heren als dames dubbel verloor BCN de eerste set met 21-19. De heren pakten de volgende 2 sets overtuigend met 21-14 en 21-10 en ook de dames knokten zich via 2x 21-17 naar de overwinning. Wouter Spruit speelde de eerste heren enkel tegen een heer die waarschijnlijk 3 keer zo oud als Wouter was, maar leeftijd zegt niet alles. Na de eerste set met 21-16 te hebben gewonnen had Wouter het moeilijk in de tweede set. Het werd 21-17 voor Fly Over. In een spannende derde set kon Wouter het zijn tegenstander behoorlijk lastig maken en hij won
de derde set verdiend met 21-17. Op de baan naast Wouter werd een marathonpartij gespeeld tussen Maite en haar tegenstandster Lindsey. De eerste set trok Maite pas op 29-27 naar zich toe en in de tweede set pakte ze in eerste instantie een voorsprong. Haar tegenstander Lindsey kwam echter sterk terug en pakte de tweede set met 21-19. De derde set was wederom een nek-aan-nek race waarbij Lindsey uiteindelijk met 22-20 het punt pakte. Martin moest in zijn partij de eerste set even inkomen en verloor die met 21-18. In de tweede gaf hij zijn tegenstander geen kans op setwinst, Martin won met 21-10. In de spannende derde set kwam nog met 18-16 achter, maar won toch knap met 21-19. Marijna mocht in haar singel aantreden tegen het 14-jarige talent Elise Manhoudt. Elise was in het begin van de set niet echt gefocust en na 14 punten stond het 11-3 voor Marijna. De korte pauze schudde Elise wakker en Marijna was het even kwijt, waardoor de set met 21-16 naar Fly Over ging. In de tweede set ging het gelijk op tot de korte pauze bij 11-10, daarna lukte het bij Marijna niet meer en speelde Elise het goed uit, 13-21 voor Fly Over.

Het stond 4-2 voor BCN met beide mixen nog te gaan en pas 1 partij was in 2 sets beslist. Beide mixpartijen werden ook 3 setters. Martin en Maite speelde de 2e mix, maar waren al gestart toen Marijna haar partij nog speelde. De eerste set werd nipt verloren met 21-23, maar de tweede set pakte BCN wel met 21-18. Helaas zakte het geloof in goede afloop weg bij Martin en Maite gedurende de derde set en zij verloren de derde set met 13-21. Pim en Marijna speelde hun partij dus voor de overwinning van het team en begonnen overtuigend met 21-14 winst in de eerste set. In de tweede set hadden hun tegenstanders de goede kant van de baan en wonnen met 18-21. Wederom moest een derde set beslissing brengen en dat was een zeer spannende. Beide teams waren zeer aan elkaar gewaagd, het werd zelfs 20-20. Helaas gingen de laatste twee punten naar Fly Over en werd het 4-4, na 7! partijen waarin 3 sets werden gespeeld. Waar team 6 de vorige wedstrijd nog met 4-4 had gewonnen, voelde deze 4-4 aan als nederlaag, omdat BCN met 4-1 had voorgestaan. Toch kon iedereen na afloop bij het drankje beamen dat het geweldige partijen waren geweest en dat is ook veel waard!

Team 7 speelde ook uit tegen Schollevaar en alleen Sophie lukte het om met haar singel een punt voor haar team te pakken. Eindstand 1-7 verlies.

Team 8 mocht thuis tegen Ommoord spelen en dat begon goed. Beide dubbels werden gewonnen. Valerie en Lieke wonnen hun singel evenals Tim van der Lee. Met een mooie voorsprong van 5-1 werd er gestart met de mixpartijen. Beide mixen werd het spannend en moesten worden beslist in een driesetter. Monique en Rolf trokken aan het langste eind en wonnen hun partij, maar bij Lieke en Wessel lukte dat zelfde trucje jammer genoeg niet. Eindstand 6-2 winst.

Team 9 speelde thuis tegen de Zeemeeuwen. Patrick en Ronald wonnen overtuigend hun dubbel met 21-14 en 21-10. De dames Bianca en Eveline hadden meer moeite en verloren in drie sets. Beide eerste singels werden verloren maar dat werd weer goed gemaakt doordat Ronald en Eveline lekker aan het spelen waren en wel de winst pakten. Met de mixpartijen nog te gaan werd het spannend wie de wedstrijd gaat winnen of dat het gelijkspel zou worden.
Uiteindeiljk wisten Patrick en Bianca hun mix overtuigend te winnen maar hadden Ronald en Eveline meer moeite en verloren net aan in drie sets.

Team 10 speelde ook thuis en ditmaal tegen BC Shuttlek. De start was goed, beide dubbels werden met winst afgesloten. Frank werd helaas overklast en verloor zijn singel. Tim Dekker won met goed spel in drie sets zijn singel en bij de dames werd de eerste singel verloren maar de tweede door Sabine overtuigend gewonnen. Bij de mixpartijen werd de winst in twee sets gepakt door Wim en Ans, maar Frank en Karin verloren in drie sets.