Speelweek 5 najaarscompetitie senioren 2018-2019

Team 1
Na een stop van vier weken een uitwedstrijd in Alphen aan den Rijn. BC Nieuwerkerk en BC Limes hebben de
afgelopen twee jaar mooie gevechten tegen elkaar geleverd. Wederom zijn ze bij elkaar in de poule ingedeeld, met
aan beide zijden enkele wijzigingen in spelers. Voor aanvang van de wedstrijd stond BC Nieuwerkerk een plek boven
BC Limes, met twee punten verschil. Het zou dus een spannende wedstrijd worden. Vandaag leek alles samen te
vallen en zo goed had het team nog niet zowel samen als individueel gespeeld.

De heren- en damesdubbel werden tegelijkertijd gespeeld. Beiden maakten weinig fouten en maakten het af op
hetzelfde moment, hetgeen resulteerde in een high five waarmee de teamspirit neergezet voor de rest van de
partijen.

Stefan zat in zijn singel dicht bij een torrie (21-0) maar moest toch twee punten afstaan in één set. De andere
teamleden speelden ook sterk in hun singel en pakten ook de winst. Het goede spel werd doorgezet in de gemengd
dubbels, even werd het nog spannend bij beide partijen maar Stefan en Lotte pakten de winst in twee sets en
Liesbeth en Dylan deden het in drie sets. Eindstand 8-0 winst!

Team 2
Deze week speelde het team twee wedstrijden, een om in te halen op de vrijdagavond en een op de zondag.
Vrijdagavond kon met 6-2 worden gewonnen en vandaag moest het team genoegen nemen met een gelijkspel (4-4).

Team 3
Team 3 moest vandaag uit tegen Randstad. De dubbels werden verloren in twee sets. Koen zag zijn singel verloren
gaan na drie spannende sets. Sanne pakte de eerste winst na drie sets. Hjordis kon Sanne niet volgen en verloor
in drie sets. Ook Anouska kon geen punt pakken in haar singel en verloor. Sanne en Hjordis verloren hun mix in
twee sets maar Anouska en Koen pakten nog de tweede winst na drie sets. Eindstand 2-6 verlies.

Team 4
Team 4 moest vandaag tegen PIP en was vastbesloten om het verlies van de vorige speelweek en geen punten te
pakken dit om te zetten naar een winst. De tegenstander staat momenteel ook niet aan de top in de poule dus een
winst pakken lijkt dan ook haalbaar. De herendubbel begon goed, beide Jeroen's speelden sterk en pakten met 21-11
de eerste set. De tweede set ging echter niet zo goed en werd verloren. Uiteindelijk werd een achterstand in de
derde set omgezet naar een winst en pakten zij de eerste overwinning in de herendubbel. De dames Daniek en Moniek
konden er niet volledig lekker in komen jammer genoeg in drie sets. Toen kwamen de singles aan bod. Jaynique
speelde gedegen en won in 2x 21-17. Debby begon met verlies maar boog dat goed om in de tweede en derde set met
winst als beloning. Jeroen begon sterk met 21-7 maar kon niet hetzelfde spel in de tweede set voorzetten, met
uiteindelijk 20-16 voorstaan moest er nog een punt worden gemaakt. Dat lukte maar moeilijk en hij won
uiteindelijk nipt met 22-20 de tweede set. Daniek had het af en toe wat lastig maar speelde haar partij netjes
uit en won ook. De mixen kwamen nu. Jaynique en Moniek speelden goed, hadden de focus en maakten weinig fouten,
Debby en Jeroen kwamen nog in de tweede set dichtbij voor een derde set, maar uiteindelijk was er alleen winst
voor Jaynique en Moniek. Eindstand 6-2. Deze winst had het team echt nodig en is de eerste van het seizoen. Een
stijgende lijn is gevonden en nu op naar de volgende tegenstander.

Team 5
Team 5 speelde thuis tegen BC Limes 6. Dirk is helaas nog geblesseerd maar Andrezj en Florian konden met gedegen
spel in een spannende herendubbel en na drie sets de overwinning pakken. De dames hadden het niet moeilijk en
pakten in twee sets de winst. De heren zette de winst door in de singels, maar de dames verloren beiden in twee
sets. Met de mix was het nog even spannend in de eerste set bij Annemarie en Florian (24-22), maar de tweede werd
goed gewonnen (21-8). Andrezj en Ingrid hadden het moeilijker en verloren in twee sets. Eindstand 5-3 winst.

Team 6
Team 6 was vandaag gemotiveerd en vastbesloten goed partij te bieden aan tegenstander Asterix, het team van oud-
BCN´er Ilona Bakker. Na het 8-0 thuisverlies in de laatste wedstrijd was een goed resultaat tegen Asterix, dat 1
plek hoger dan BCN staat, zeer gewenst. Omdat een van de heren van Asterix niet op tijd was, werd begonnen met de
dames dubbel.

De eerste set werd makkelijk gewonnen door Marijna en Maite, maar de tweede set ging verrassend naar de
tegenstander. In de derde set begon BCN weer sterk en nam een ruime voorsprong, maar na de kant wissel werd het
toch nog spannend. Gelukkig hielden de dames aan het eind van de set twee punten voorsprong vast en was het
eerste punt binnen.

In de heren dubbel konden Wouter en Pim helaas niets tegen het spel van de tegenstander inbrengen en er werd in 2
sets ruim verloren. In de tussentijd was Martin al begonnen aan de 2e single op de baan die vrij was gekomen.
Martin speelde sterk in de eerste set, maar kon dat helaas niet doorzetten in de 2e set, dus was er een derde set
nodig. Daarin pakte Martin zijn goede spel uit de eerste set weer op en brak de weerstand van de tegenstander.
Martin won de derde set met 21-10 en haalde daarmee zijn eerste single van het seizoen binnen.

De tegenstander van Martin baalde zo erg, dat hij zichzelf blesseerde (door hard tegen de muur te slaan). Maite
mocht in de eerste dames single spelen tegen Ilona en begon goed in de eerste set. Maar door veel fouten aan het
einde van de set, werd die set toch verloren met 23-21. Maite herpakte zich goed en pakte de tweede en derde set
met ruime cijfers. Marijna mocht in haar single spelen tegen een invaldame en won met duidelijke cijfers in twee
sets. Wouter speelde als laatste de eerste heren single en won de eerste set knap met 21-19. Wouter reageerde na
complimenten over zijn spel door zijn teamgenoten dat hij nog wel beter kon en liet dat ook zien in de tweede
set. Met overtuigend spel werd zijn tegenstander verslagen met 21-11. Het was nu 5-1 voor BCN en nog twee
mixpartijen te gaan. Martin en Maite verloren helaas in twee sets. Ook zij konden net als bij de herendubbel
niets tegen het spel van de tegenstander inbrengen en moesten in twee sets het hoofd buigen. De eerste mix van
Marijna en Pim was een spannende partij. De eerste set werd door BCN nog dik verloren met 21-10, maar na een
tactische ingreep in de tweede set kregen Marijna en Pim wel grip op de partij en sleepten zij de tweede set
binnen met 24-22. In de derde set bleef het goed gaan en werd van kant gewisseld met een 11-8 voorsprong. Het
verschil van 3 punten hield BCN vast tot het eind van de set. Daarmee werd het 6-2 voor BC Nieuwerkerk en was de
tweede uitoverwinning van dit seizoen een feit.

Team 7
Team 7 speelde vandaag thuis met de nodige invallers van de jeugd tegen Gouweslag. De vaste krachten Tim en
Ricardo waren geveld door ziekte en een blessure dus konden niet spelen. De gelegenheid om mee te spelen pakte de
invallers met volle moed op en dat resulteerde in de tweede monsterzege (en zonder drie setters) van deze
speelweek, winst met 8 punten!

Team 8
Team 8 moest vandaag uit tegen Smashing Fellows. De heren verloren, maar de dames wonnen. De eerste mix werd
jammer genoeg verloren in drie sets en de tweede mix verlor helaas in twee sets. Eindstand: 3-5 verlies.

Team 9
Team 9 speelde vandaag thuis tegen de Zeemeeuwen. Patrick en Ronald wonnen hun dubbel, maar de dames verloren. De
singels werden ook verloren dus moest er wat goed worden gemaakt in de mix. Dat deed het team dan ook en Ronald
en Eveline hadden daar nog wel een drie setter voor nodig. Eindstand 3-5 verlies.