Speelweek 2 najaarscompetitie senioren 2018-2019

De tweede speelronde was voor BCN er eentje om snel te vergeten.

Team 1 stond thuis tegen het sterke Conquesto. Kopman Stefan Broeren was door een blessure van vorige week afwezig. Peter Korbee, vaste kracht in team 2, viel verdienstelijk in maar alles mocht helaas niet baten. De damesdubbel werd na een felle strijd gepakt en daarmee ook het eerste punt. Liesbeth de Boer zorgde nog knap voor het tweede punt maar helaas ging team 1 met 2-6 verlies naar huis.

Team 2 had zaterdag een uitwedstrijd tegen BC Bever 2, waarbij de dames belangrijk waren voor de punten. De damesdubbel, beide enkels van de dames en de mixen werden gewonnen. Eindstand 3-5 winst.

Team 3 speelde vandaag thuis tegen USSR en deed dit eens voor de verandering alleen in twee sets. Echter stonden ze wel na vier partijen 1-3 achter met een punt van Sanne uit haar singel. Koen verloor zijn singel en Anouska won netjes haar singel. Gelijkspel was dus het maximale voor vandaag en dat lukte dan ook, de eerste mix door Martijn en Sanne werd overtuigend gewonnen en Anouska won met Koen ook netjes de tweede mix. Eindstand gelijkspel, 4-4.

Team 4 moest zondag uit tegen BC Limes 4. En wat maakte het team het weer spannend. Randy Richards viel verdienstelijk in, was sterk in de herendubbel en mix maar kon samen met Jeroen Bloom net niet de tweede set pakken om dan maar in drie sets de herendubbel te winnen. Bij de dames ging het ook weer erg gelijk op en dat maakte het zenuwslopend spannend wie nou de set ging pakken. Uiteindelijk werd ook de damesdubbel verloren in drie sets. Randy mocht de eerste enkel spelen en deed dat met de volle 100% inzet, echter tegen de sterke jonge tegenstander kon Randy niet zijn spelletje spelen en verloor in twee sets. Jeroen kon na een 26-24 in de eerste set de winst niet in de tweede set doorzetten maar deed dit wel in de derde. Debby van Hees maakt het ook weer super spannend, gelijk op gaan en uiteindelijk winnen in drie sets waarvan twee met verlenging. Met het verlies van de enkel van Daniek stond het zo 2-4 achter. Gelijkspel is nog mogelijk...alleen mocht het niet zo gaan vandaag. Jeroen en Debby speelde de eerste mix en na de eerste set matige set kwamen ze sterk terug in de tweede maar konden op het laatst niet de set pakken en verloren in twee. Randy en Moniek moesten dan maar de schade zoveel mogelijk beperken, maar bij hun was ook de spanning om te snijden. eerste set: 22-20 winst, tweede: 20-22 verlies en de derde: 19-21. Eindstand: 2-6 verlies, maar zo voelde het echter niet.

Team 5 speelde vandaag in Berkel tegen PIP.
Dirk en Andrzej speelden een sterke dubbel. In de 2e set gaven ze bijna een set weg, maar gelukkig herpakten ze zich op tijd en wonnen. Damesdubbel van Frances en Ingrid miste af en toe wat snelheid. Ze sleepten er wel een 3e set uit, maar dat was helaas niet genoeg.

Onze 1e heer Florian was goed in vorm en speelde als vanouds. Door goed te kijken en goed positiespel winst in 2 sets. Ingrid verloor haar single in 2 sets. Andrzej speelde een goede single en vloog over de baan. Annemarie speelde de 2e single. In de 1e set kon ze haar slagen heel goed plaatsen, in de 2e set lukte dit wat minder. Maar in de 3e set herpakte ze zich en won knap haar partij.

1e mix werd gespeeld door Florian en Annemarie. Het was de eerste keer dat dit koppel samen speelde, dit was er echter niet aan af te zien. Mooi aanvallend spel zorgde voor de winst in 2 sets. De 2e mix werd gespeeld door Dirk en Ingrid. Ze moesten even inkomen in de 1e set, maar kwamen goed terug in de 2e set. In de 3e set kwamen er helaas te veel slordigheden in het spel. Uiteindelijk in de verlenging verloren. Eindstand 3-5 winst

Team 6 speelde vandaag thuis tegen Veglo en had een lastige tegenstander. Marijna kon door ziekte helaas niet spelen, dus Manon Oudshoorn viel voor haar in. De herendubbel werd nog knap in drie sets binnengehaald maar de dames verloren in twee. Ook de andere partijen gingen verloren. Gelukkig konden Martin en Maite nog de schade wat beperken door de tweede mix overtuigend te winnen. Eindstand 2-6 verlies.

Team 7 speelde uit tegen Ribad. De herendubbel begon oké er zat nog meer in het vat, maar konden toch niet de tweede set binnenslepen. De dames maakten het spannend, in de eerste set was er een ruim verlies maar dat maakten ze goed in de tweede. Nu kwam de derde maar konden het spel van de tweede niet goed doorzetten en verloren in de verlenging nipt met 23-25. De eerste singels werden in twee sets verloren maar de tweede singels werden gewonnen in twee. Ricardo en Laura hadden een te sterke tegenstander en verloren in twee sets. Edward en Sophie pakten ruim en overtuigend de tweede mix in 21-9 en 21-14. Eindstand 3-5 verlies.

Team 8 bracht eindelijk weer eens wat punten binnen voor BCN. Zij wonnen overtuigend vrijwel alle wedstrijden. Alleen Rolf en Monique hadden het lastig in de eerste mix, zij verloren in een spannende derde set met 21-23. Eindstand 7-1 winst.

Team 9 speelde tegen Schollevaar en dat bleek een tegenstander die net elke keer een streepje voor had. De herendubbel werd in drie sets verloren, net als de enkel van Ronald en de eerste mix. Eindstand 0-8 verlies.

Team 10 speelde vandaag thuis tegen ABC Swindregt en hadden een waardige tegenstander. De dubbels werden in beiden drie sets gewonnen en ook beide tweede singels was er winst maar dan in twee sets. Eindstand gelijkspel, 4-4.