Laatste speelweek senioren najaarscompetitie 2018/2019

De competitie zit erop!!!
Dit jaar helaas geen kampioensteams, maar ook geen teams die gedegradeerd zijn. Iedereen heeft er hard voor gevochten! Team 1 en 5 zijn de hoogst geëindigde teams met een 3e plek. Verder hebben we vier 4e plekken, drie 5e plekken en een 6e plek. De vrouwen hebben het beter gedaan dan de mannen, die met een gezamenlijk gemiddelde van onder de 50% een mooie uitdaging voor volgend seizoen hebben. Leuk dit jaar om te zien dat de jeugd zowel als vastspeler als invalkracht mooie resultaten heeft gehaald. Hieronder de laatste wedstrijdverslagen.

Let op: inschrijven voor seizoen 2019/2020 kan tot 17 februari!

Team 2
Team 2 ging voor de laatste wedstrijd op zaterdagavond op bezoek bij BC Barendrecht. Wendy doet in verband met haar zwangerschap vanaf begin januari niet meer mee. Davina, die ook in blijde verwachting is, speelt nog rustig aan mee – alhoewel haar fanatieke instelling haar toch een derde game in de singel opleverde! Barendrecht was te sterk voor team 2 en alle partijen, behalve de mix van Peter en Davina, werden verloren: 7-1 verlies. Team 2 eindigt hiermee netjes op de vierde plek.

Team 3
Voor team 3 was het ontspannen en rustig uitspelen. Verleden week hadden ze genoeg punten om veilig te staan. Randstad kwam op bezoek maar had helaas door ziekte maar één heer bij zich. Zo kon het gebeuren dat Koen, die zich had verslapen, al slapend zijn partijen won! Er werd dus geen herendubbel, herensingel en mix gespeeld. Sanne en Anouska moesten wel aan de bak en wonnen de damesdubbel in drie games. Tim speelde de eerste herensingel en won. Ook Sanne won in twee games. Anouska speelde een spannende driesetter en verloor net aan. De mix van Hjordis en Sanne werd ook in twee games gewonnen. Team 3 eindigt op de zesde plek, net buiten de gevarenzone.

Team 4
Team 4 speelde vandaag uit tegen PIP. Het team moest minstens vier punten pakken om te kunnen handhaven en niet te degraderen. De herendubbel van Jaynique en Jeroen IJ. liep goed en werd gewonnen in twee sets. Debby en Daniek maakten het nog erg spannend door in de derde game met 25-23 te winnen. Jaynique en Jeroen IJ. verloren beiden hun singel maar de dames maakten dat gelukkig goed door de winst te pakken. Het team was nu veilig voor degradatie! De benodigde punten waren binnen gehaald, maar het smaakte nog naar meer.
Debby en Jaynique wonnen de mix netjes in twee games. Daniek en Jeroen IJ. wilden nog even langer genieten en speelden nog een derde set en sloten ook af met winst. Eindstand wedstrijd 6-2 winst, hetgeen het team een vierde plek oplevert. Ook dank aan Koen en Sanne van team 3 voor hun inzet om de afgelopen weken wat extra punten te pakken om uit de degradatiezone te komen.

Team 5
Thuis won team 5 van het jeugdige team van Limes met 5-3. Nu in de Limeshal en een half seizoen later was het spannend hoe iedereen dit seizoen was gegroeid. Als invaller had ons team versterking gekregen van Edward, die de vorige wedstrijd ook goed had ingevallen. BCN maakte een goede start, beide dubbels werden gewonnen. De heren makkelijk. De dames maakten het zichzelf af en toe wat lastig, maar in 3 sets toch nog met succes. De singles begonnen met Florian en Frances, die beide leuke rally's speelden en in 2 sets de winst haalden. Edward had ook niet veel moeite met zijn tegenstander en won in 2 sets. Alleen Ingrid, die wel een goede partij speelde tegen dezelfde jeugdspeelster waar ze thuis van verloor, kwam nu aan het eind van elke set net te kort. Verlies, beide sets in de verlenging. Annemarie en Florian wonnen hun mix met grote cijfers. Edward en Ingrid verloren hun concentratie in de 2e set, maar in de 3e set konden ze met een spannende eindstand net de winst pakken. Eindstand 7-1. Hierdoor een mooie plek in de eindstand van de poule: de 3e plek.

Team 6
In de laatste wedstrijd van het seizoen moest team 6 thuis spelen tegen het Asterix van oud-BCN’ster Ilona Bakker. Asterix stond 3 punten voor in de ranglijst op de vierde plaats. Uit was door team 6 met 6-2 gewonnen, dus vooraf was het nog mogelijk een plekje te stijgen op de ranglijst als hetzelfde resultaat zou worden behaald. De herendubbel van Wouter en Pim was tijdens de eerste ontmoeting vrij kansloos verloren in 2 sets, maar nu begonnen zij met winst in de eerste set. De tweede set werd vervolgens kansloos verloren met 8-21 en dus werd er een derde set gespeeld. Wouter en Pim speelden gelukkig weer beter dan in de 2e set, maar de heren van Asterix waren toch beter en wonnen die derde set met 21-15. Marijna en Maite wonnen de eerste set met 21-13, verloren de 2e met 21-13 en speelden dus ook een derde set. Halverwege keken zij nog tegen een kleine achterstand aan, maar de wissel van speelhelft bracht meer controle over het spel en Nieuwerkerk pakte de derde set met 21-16.

Wouter mocht in de eerste single tegen het jeugdig talent Kenzi spelen en schoot uit de startblokken met 21-14 winst in de 1e set. Wouter startte in de 2e set goed, maar Kenzi wist met goed spel een voorsprong te pakken, die hij op het laatste moment nog uit handen moest geven aan Wouter die geconcentreerd bleef spelen en de 2e set met 24-22 won. Maite begon in de eerste set van haar partij zelfs nog beter dan Wouter en won met 21-09. De tweede set ging in het begin iets moeizamer, maar toen Maite haar focus weer had hervonden won zij die set ook 21-16. Martin begon zijn single niet zo goed en moest de eerste set aan zijn tegenstander laten met 21-08. Na een prima peptalk van zijn teamgenoten speelde Martin een goede tweede set en hij won die met 21-16. Helaas maakte Martin in de derde set te veel fouten om het zijn tegenstander wederom moeilijk te maken. Martin verloor de derde set met 21-12. Marijna mocht spelen tegen Ilona Bakker en verloor de eerste set net aan met 18-21. De 2 sets die volgden dicteerde Marijna het spel en die pakte zij met 21-11 en 21-13. Stand 4-2 met de mixen te gaan. Allebei de mixen zouden gewonnen moeten worden om Asterix in de stand nog voorbij te gaan.

De kersverse clubkampioenen Pim en Marijna traden aan tegen Stefan van Marle en Ilona Bakker. Pim en Marijna waren in beide sets de bovenliggende partij, hoewel het aan het eind van beide sets nog spannend werd. De eerste set werd met 22-20 gewonnen en in de tweede set liepen Pim en Marijna snel uit naar een 19-12 voorsprong. Toen kwamen Stefan en Ilona weer sterk terug en op 19-18 had Pim geluk met een servicereturn die via het net een punt opleverde. Het laatste punt werd ook verzilverd, dus winst in 2 sets. Martin en Maite hadden in hun mixpartij te veel moeite met het spel van de tegenstander en konden zich onvoldoende verweren. Ze verloren helaas in 2 sets.

Eindstand 5-3 en dus bleef Asterix met 1 punt voorsprong 4e in de poule en eindigde team 6 op een welverdiende 5e plaats in de poule.

Team 7
Ons 7e team reisde af naar de buren in Gouda., zonder Edward die inviel in team 5. Er werd een mooie 6-2 overwinning behaald. Sophie redde het net niet in de singel en ook haar mix met Ricardo liep wat minder vandaag. Team 7 is geëindigd op de vijfde plek.

Team 8
Team 8 sloot de competitie af tegen The Smashing Fellows 4. Alleen de singel van Wessel en de mix van Monique en Tim gingen verloren. Een mooie 6-2 overwinning die team 8 een mooie vierde plek oplevert!

Team 9
De laatste wedstrijd van team 9 tegen de Zeemeeuwen was super goed gespeeld. De nummer 2 in de poule is met 5-3 verslagen. De herendubbel van Patrick en Ronald werd in een driesetter positief beslist. De singles van de heren waren spannend en werden in twee tweesetters gewonnen. De dames van de tegenpartij waren sterker, waardoor Eveline en Bianca helaas de dubbel en de singles hebben verloren. De mixen gingen weer super in twee tweesetters. Eindstand in de poule: vijfde plaats. Een prestatie om trots op te zijn!

Team 10
De laatste wedstrijd van het seizoen speelde team 10 thuis tegen The Smashing Fellows 6. Er werd met 5-3 gewonnen. De damesdubbel van Ans en Sabine, de singel van Karin, Tim en Sabine en de mix van Wim en Ans werden gewonnen. Team 10 eindigt op een mooie vierde plek.