Competitie verslagen teams 6 en 10

Team 6

Afgelopen zondag mocht team 6 thuis tegen de nummer 1 in de poule, BC Onder Ons. De heren speelden goed in de eerste set van de dubbel, maar werden uiteindelijk na een leuke partij overklast. De dames konden weer fijn de winst naar zich toetrekken in twee sets. Grappig detail, de uitslagen van de dubbels waren precies andersom bij de dames: 21-15 en 21-14.

Ook de heren hadden het lastig tijdens de singel. Jeroen kon geen potten breken en verloor in twee sets. Bij de tweede herensingel ging het meer gelijk op, echter trok de tegenpartij na drie sets aan het langste eind. Bij de eerste dames enkel ging de winst na drie sets naar de thuisploeg, de tweede mix ging naar de tegenstander. Tussenstand: 2-4.

Bij beide mixen bleek de nummer 1 ook een waardige tegenstander te zijn. Van beide kanten goed spel en mooie partijen. De eerste mix werd na drie sets helaas verloren, ondanks een nipte voorsprong richting het einde. De tweede mix kon gelukkig wel worden gewonnen, na ook drie sets. Hierdoor ging team 6 naar huis met een 3-5 verlies en met leuke partijen om naar terug te kijken.

Het team is nu op de helft van de competitie en staat nog altijd op plaats twee in de poule. Het zal spannend worden waar team 6 gaat eindigen. De voorsprong op de nummer drie is maar 3 punten en de achterstand op de nummer één is opgelopen tot 6 punten. Kan team 6, nu ze alle tegenstanders kennen, de twee verlieswedstrijden omzetten naar weer een (blijvende) winst? En waar zullen ze eindigen, volgend seizoen tweede klasse?

Team 10

Drie oud recreanten, en drie mensen met een beetje ervaring in de competitie. Vol goede moed het seizoen begonnen in de 6e klasse. Vooral met elkaar vooruitgang boeken, dat is het doel. Het seizoen begon met een aantal verlies partijen.

- 6-2 uit tegen Invictus (Waddinxveen)

Met een nette winst voor Ans en Karin in drie sets in de dames dubbel en de single van (nieuwkomer) Sabine in slechts twee sets. Lichtpuntjes waren verder de single van Tim, in twee sets verloren maar wel twee keer in een close finish, en de single van Karin die in drie sets toch haar tegenstander niet van winst af wist te houden.

- 8-0 uit tegen Traiq (Harmelen)

Wederom Karin zo dicht bij een overwinning in haar single. Tim en Ronald die in de dubbel de derde set helaas hun meerdere moesten erkennen in de tegenstanders.

- 1-7 thuis tegen BBS (Bodegraven)

Karin pakt netjes in drie sets duidelijk haar verdiende overwinning in de single. Tim laat in zijn single weer zien dat hij niet zomaar te kloppen is, maar wordt helaas toch in twee sets verslagen.

- 8-0 uit tegen Schollevaar (Capelle)

Karin laat weer zien dat ze de single goed aan kan maar kan de 3e set net niet op haar naam zetten.

Tim en Sabine beginnen hun mix sterk, maar hun tegenstanders blijken in de 2e en 3e set duidelijk te sterk

+ 5-3 thuis tegen Ribad (Ridderkerk)

Na een kort team overlegje om de moed erin te houden, mag team 10 ten strijde trekken tegen het andere team dat op dat moment onderaan bungelt. En jawel, Franklin pakt in zijn single in drie sets het eerste puntje. Ronald in zijn single het tweede. Sabine in haar single is nummer drie. De mix van Ans en Franklin wordt in een spannende 1e set (27-25) daarna in de 2e set ook in ons voordeel beslist. En de mix van Tim en Sabine maakt de score 5.... WINST!

- 0-8 thuis tegen Flair / Ziggo (Alphen)

Tim en Sabine en Ronald en Karin kunnen de 3e set in hun beide mixen bijna proeven maar de koploper in de poule blijkt toch ook in hun mixen sterker.

- 7-1 uit tegen Ommoord

Ronald en Tim weten in hun dubbel de winst, zwaar bevochten, binnen te halen. Daarna wordt eigenlijk elke schijn van kans uitgesloten.

De tussenstand halverwege het seizoen: Veel vooruitgang in spel, inzicht en kansen. Vooral zin in de returns om deze vooruitgang te meten. De laatste positie is de poule is nu nog voor BCN 10, maar dat is nog geen uitgemaakte zaak voor het einde van het seizoen met Ribad maar 1 puntje erboven. Kom maar op!