Speelweek 4 najaarscompetitie senioren 2018-2019

Team 1 speelde vandaag tegen het sterke Schollevaar 3. De dubbels werden verloren maar Stefan en Liesbeth wonnen in twee sets hun singel. Ook werd de winst gepakt in de eerste mix door Stefan en Lotte. Eindstand 3-5 verlies. Zie voor het volledige verslag, check HIER.

Vandaag speelde team 2 uit tegen BC Bavel 3 en mocht Auke invallen voor Peter. De herendubbel werd in drie sets gewonnen. De dames verloren konden net geen derde set er uitslepen en verloren in twee. Stefan speelde de eerste singel maar had niet zijn dag tegen de sterke tegenstander en verloor in twee sets. Wendy pakte knap in drie sets haar singel. Auke mocht als tweede heer ook singel spelen en kon net geen derde set er uitslepen en verloor in twee. Mirjam won haar singel nipt in twee sets. De gemengd dubbels werden uiteindelijk verloren maar Auke en Davina konden er nog wel een knappe 21-9 winst in één set uithalen. Eindstand 3-5 verlies.

Team 3 speelde vandaag thuis tegen BC Voorburg 2. De heren verloren hun dubbel net in drie sets. De dames pakten helaas ook geen winst. Koen speelde een spannende singel maar verloor in drie sets. Sanne pakte met haar singel de winst in twee sets. Hjordis verloor zijn singel tegen een sterke tegenstander. Ook Anouska verloor haar singel maar kon toch nog een derde set eruit halen. Hjordis en Sanne speelde een sterke mix en konden dan ook weer voor een punt zorgen. De tweede mix was ook spannend maar Koen en Anouska verloren helaas in drie sets. Eindstand 2-6 verlies.

Team 4 speelde vandaag uit tegen Invictus 4 en het leek er op dat het team geen punt mocht pakken vandaag. De dubbels werden verloren. Jaynique had een sterke tegenstander en de nodige slagen gingen net uit. Debby verloor ook haar singel in twee sets. Jeroen en Daniek probeerden ook nog een punt te pakken door nog een derde set te spelen, maar dat leek ook niet te mogen. Jeroen zat er nog zeer
dichtbij maar verloor in een zware slopende pot met lange rallies in 23-25. Jaynique en Moniek pakten nog mooi na eerst achterstand tweede set met 22-20, maar verloren uiteindelijk met 15-21 in de derde. Jeroen IJpelaar en Debby waren nog dichtbij het pakken van de tweede set, maar de tegenstander gaf een smash via de netband en een boogje terug waarop Debby deze net niet meer pakken. Eindstand 0-8 verlies en dat is zuur en voelt toch ook pijnlijk want het team werd niet weggespeeld. Snel deze wedstrijd maar vergeten, goed trainen en na de brake weer begin november goed starten en punten pakken.

Team 5 speelde uit bij Astrix.
Zowel Annemarie als Andrzej konden er vandaag niet bij zijn. Hierdoor werd de herendubbel gespeeld door Florian en Dirk. Dirk had zijn vorm niet bij de dubbel. Helaas een hoop slagen die niet goed gingen. In de tweede set ging het wel beter, waardoor er een derde set uitgesleept werd. In de derde ging het beter alleen viel alles net de verkeerde kant op. De damesdubbel van Ingrid en Frances miste wat energie van de dames van Nieuwerkerk. Vooral in de tweede set was dit heel duidelijk. Verlies in 2 sets. Florian speelde de eerste heren single. Florian had een wat matig begin, had wel een verlenging van de eerste set, helaas toch niet genoeg. Maar in de tweede set kon hij zijn focus weer vinden, wat hij vast kon houden in de derde set. Winst in 3 sets. Ingrid speelde in de eerste damessingle mooi en gevarieerd spel. Helaas kon ze in de tweede set de focus niet vasthouden en moest er een dere set worden gespeeld. Ondanks het goede spel moest ze toch haar meerdere kennen in haar tegenstandster. Onze tweede heer Dirk speelde een goede single. Winst in 2 sets. Frances wist mooi te winnen in 2 sets. Tussenstand 3-3 met nog de mixen te spelen. Florian en Frances speelden een goede mix. Helaas vielen de ballen net de verkeerde kant uit. Desondanks wisten ze de tweede set te winnen en moest er een derde set worden gespeeld. Hier weer het zelfde verhaal dat de ballen net de verkeerde kant opvielen. Helaas verlies in drie sets. Tegelijkertijd werd de tweede mix van Dirk en Ingrid gespeeld. De ene rally verliep goed en scherp, maar die werden afgewisseld met rally's die de scherpte misten. De tweede set werd gewonnen, waardoor ook hier een derde set moest worden gespeeld. Het werd een spannende set, maar helaas niet voldoende.

Eindstand, een zeer aan elkaar gewaagde wedstrijd met 5 driesetters, maar toch verlies: 5-3

Team 6 trad vandaag thuis aan tegen Schollevaar.

In de heren dubbel waren Wouter en Pim na drie speelrondes nog ongeslagen, maar vandaag troffen zij een tegenstander die een maatje te groot bleek. Het werd 2x 14-21. Bij de damesdubbel van Marijna en Maite eindigde de eerste set ook in 14-21 voor Schollevaar, de tweede set was wel spannend, maar die ging helaas in 19-21 verloren. Op verzoek van de tegenstander, die om 12 uur naar huis wilde, werd eerst de 2e heren single gespeeld. Martin had helaas zijn dag niet en last van een te snelle shuttle. Het resulteerde in een fors verlies in 2 sets, 21-9 en 21-4. Maite startte sterk in de eerste dames single en trok de set met 21-16 naar zich toe. In de tweede en derde set had haar tegenstander zich goed hersteld met knappe drops en harde clears. Verlies in 3 sets voor Maite. Gelijk daarna speelden Martin en Maite hun mix tegen hun tegenstanders uit de single. Helaas geen kans op wraak, hoewel zij er de 2e set nog heel dicht bij kwamen met 21-23. Wouter speelde zijn single tegen een heer die vorige week nog 4e divisie speelde tegen team 2 van Nieuwerkerk. Het was dus ook niet vreemd dat Wouter deze partij in 2 sets verloor. Marijna leek in haar single partij de eerste set nog naar zich toe te trekken, maar verloor nipt met 21-19. In de 2e set was het vertrouwen bij Marijna weg en won haar tegenstandster simpel. Nu restte alleen nog de mix van Marijna en Pim, tegen de sterke heer van Schollevaar en Marijna haar tegenstander uit de single. Nieuwerkerk begon zeer sterk met 21-13 winst in de eerste set. In de tweede set kwam Nieuwerkerk meer onder druk te staan en deze set ging verloren met 19-21. Het verlies van de tweede set dreunde door in de derde bij Marijna en Pim en met 12-21 pakte Schollevaar ook het laatste punt van Nieuwerkerk. Kortom een hele nare 0-8 uitslag, waarbij het meespelen van de sterke heer bij tegenstander Schollevaar voor een gevoel van onrechtvaardigheid heeft gezorgd.

Team 7 moest vandaag uit tegen BC Limes 9. De heren verloren hun dubbel maar de dames konden de winst pakken in drie sets. Edward kon nipt geen set pakken en verloor zijn singel in twee sets. Sophie maakte er een drie setter met winst van en ook Laura deed dat. Tim van Nes deed hetzelfde als Edward en verloor helaas in twee. De mixen maakten het weer wat goed en Edward met Sophie wonnen in drie
en Ricardo met Laura konden de winsten pakken in twee sets. Eindstand 5-3 winst.

Team 8 speelde vandaag thuis tegen Schollevaar 8 en BCN stond goed te spelen. De dubbels werden gewonnen en de dames maakten het nog even spannend. Rolf pakte zijn singel, maar Lieke had het moeilijk tegen een oud BCN'er en verloor in twee sets. Wessel pakte het maken van een punt weer op maar had daar wel nog een derde set voor nodig. Monique deed Rolf na en won ook in twee. De eerste mix werd goed gewonnen en de tweede werd nog even spannend met een derde set, maar ook deze werd met winst afgesloten. Eindstand 7-1 winst.

Team 9 speelde uit tegen BC Randstad in Rijswijk en wist eindelijk de eerste overwinning met 6-2 te behalen. De dubbels gingen lekker met een driesetter voor de heren en een tweesetter voor de dames. In de singles verloor Ronald een spannende eerste set met 24-26 en de tweede helaas daarna ook. Bianca pakte in twee sets een winst. Patrick had een derde set nodig om te winnen. Voor Eveline was de tegenstand nog te hoog gegrepen. De mix ging voor Patrick en Bianca gemakkelijk. En door slim samen te spelen wisten Ronald en Eveline in drie sets de partij te winnen.

Team 10 speelde Vandaag thuis tegen BC Mix 12 en walsde over de tegenstander heen. Het team speelde goed en kon zo de winst pakken in alle partijen in twee sets. Hierdoor pakten ze de volle acht punten. De eerste volledige overwinning van het seizoen voor BCN en dat is een applaus waard!